Boeken over Dolfijnen

Het kiezen van een boek over dolfijnen kan een geschikt boek kan ingewikkeld zijn. Voor je het weet koop je namelijk een boek dat niet voor je leeftijd geschikt is (te moeilijk of te simpel). Hieronder hebben we daarom een aantal boeken uitgekozen, verdeelt in leeftijdsgroepen.

10 – 12 jaar

13-15 jaar

Volwassenen

 

Wil je ons steunen en tegelijkertijd voor een heel leuk prijsje een boek kopen? We hebben altijd wel een aantal boeken die we verkopen, voor meer informatie kijk je op de ‘Dolfijnen boeken kopen‘-pagina.

Boeken over Dolfijnen voor 10 – 12 jaar

Boek 1: ‘Mijn eerste boek over… Walvissen en Dolfijnen’

Dit boek is vooral geschreven voor kinderen die helemaal nieuw zijn in de wereld van de walvissen en dolfijnen, de belangrijkste onderwerpen die in dit informatieve boekje worden besproken zijn:

  • Walvissen, wat zijn ze?
  • Gevaren voor de dolfijn
  • De eerste walvissen
  • Grote walvissen
  • Voedsel
  • Dolfijnen en Bruinvissen
  • Spuitgaten
  • Het onderwater praten
  • Contact met mensen

Bekijk op bol.com

 

Boek 2: ‘Wauw! Wist je dat al? – Haaien, walvissen en dolfijnen

Dit boekje is goed voor de beginnende lezer, met mooie plaatjes. Doordat er over walvissen, haaien én dolfijnen wordt gesproken, is de informatie wat meer verspreidt en minder informatie te lezen over alleen de dolfijn. Toch is dit zeker een heel leuk boekje, waar de jonge lezer veel aan heeft voor zijn of haar spreekbeurt!


Bekijk op bol.com

Boek over Dolfijnen voor 13 – 15 jaar

Boek 3: ‘Dolfijnen’

Dit boek is geschikt voor de wat oudere jeugd, hoewel ook voor een jong kind, dat goed kan lezen en een hoge woordenschat heeft, dit boek geschikt kan zijn. In dit boek worden bijvoorbeeld al wat meer vaktermen gebruikt, maar het is ook een prima overzicht met veel informatie.


Bekijk op bol.com

Boek over Dolfijnen voor volwassenen

Boek 4: Walvissen & Dolfijnen

Het vinden van een boek voor volwassenen over dolfijnen is moeilijk. Vaak zijn boeken gericht op jonge lezers en wordt de informatie oppervlakkig besproken voor volwassenen. Het onderstaande boek kan vooral als een soort gids worden gebruikt, maar het is ook leuk om eens door te lezen. Lees bijvoorbeeld is de recensies op bol.com, zodat je kan zien of het iets voor jou is.

Bekijk op bol.com