Dolfijn tekenen

Wil je graag weten hoe je een dolfijn wilt tekenen? In dit bericht kun je een filmpje vinden waarmee ook jij kunt leren om een dolfijn te tekenen. Het is helemaal niet zo moeilijk, je moet alleen even de techniek leren.

Dolfijnen filmpje

In dit filmpje zie je hoe je een dolfijn tekent. Het leukste is natuurlijk als je je eigen draai aan de tekening geeft. Als je een origineel idee hebt voor een dolfijnen tekening, voer die dan uit!

Dolfijnen tekenen voor spreekbeurt

Een dolfijnen tekening is leuk als je bijvoorbeeld een spreekbeurt wilt doen. Je kunt dan zelf tekeningen maken om te illustreren wat je verteld. Dit geeft extra originaliteit aan je spreekbeurt over dolfijnen, niemand heeft jouw tekeningen eerder gebruikt. Naast tekeningen kun je ook plaatjes van dolfijnen en filmpjes van dolfijnen gebruiken voor je werkstuk. Ook daarvoor hebben we de leukste geselecteerd.

Informatie over Dieren kan je goed helpen met je spreekbeurt over dolfijnen. We hebben erg veel informatie beschikbaar op de website en daarnaast hebben we nog allerlei ander materiaal. We hebben bijvoorbeeld een kant-en-klare presentatie voor je gemaakt, die je gemakkelijk aanpast. Je kunt in deze presentatie bijvoorbeeld je eigen dolfijnen tekening toevoegen. Meer informatie vind je op de pagina ‘dolfijnen spreekbeurt‘. Kijk ook eens rond op de blog, daar vind je allerlei andere informatie over dolfijnen.

Dolfijnen tekeningen

Wil je inspiratie opdoen om je eigen dolfijn te tekenen? Wij hebben een aantal mooie tekeningen voor je verzamelt. Deze tekeningen kun je als basis gebruiken voor je eigen tekening, of voor je spreekbeurt gebruiken.

dolfijnen tekening
Tekening van een springende dolfijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dolfijn tekenen
Een basistekening van een dolfijn. Je kunt deze uitprinten en zelf inkleuren en aanpassen.
dolfijn tekenen
Mooie tekening van een dolfijn aan het wateroppervlakte. Boven het oog van de dolfijn zie je een ‘wolkje’ dit is het water dat de dolfijn uit het luchtgat spuit.