Dolfijnen Filmpjes

dolfijnen groepZoek je leuke dolfijnen filmpjes voor je spreekbeurt of werkstuk? Hieronder dolfijnen filmpjes die wij je aanraden! Sommige filmpjes bevatten alleen beeldmateriaal, andere zijn ondersteunt met (soms Engelse) audio. Als je een spreekbeurt over dolfijnen houdt, is het leuk om (stukjes van) filmpjes te laten zien. Zo maak je je spreekbeurt levendiger en leuker om naar te kijken.

 

 

Dolfijn filmpje

Een leuk filmpje met een heleboel dolfijnen. Mooie foto’s en video’s zijn geselecteerd tot een leuke presentatie. Er zitten vele leuke fragmenten tussen voor een spreekbeurt over dolfijnen. Zeker de moeite waard om even te kijken!

Zwemmen met dolfijnen

Geluid van dolfijnen. Hier zie je iemand die met wilde dolfijnen zwemt en de geluiden die daarbij horen opneemt. Zwemmen met wilde dolfijnen kan heel gevaarlijk zijn. Toch is het mooi om de dieren in hun natuurlijke habitat te zien.

Dolfijnenshow

Hier zie je een dolfijnenshow in Hardewijk. Helaas zijn dolfinaria vaak niet diervriendelijk. Je kunt hier onder andere meer over lezen in dit artikel over zwemmen met dolfijnen.

Dolfijnen documentaire

Er zijn een heleboel documentaires over dolfijnen gemaakt, waarvan de meeste in het Engels. Toch zijn er ook een aantal interessante Nederlandstalige dolfijnen documentaires.

De geadopteerde dolfijn

De geadopteerde dolfijn is een hele interessante documentaire van bijna een uur. De documentaire is afkomstig uit een betrouwbare bron en is zeer goed te gebruiken voor een spreekbeurt. Dit is geen simpel dolfijnen filmpje, er wordt echt een verhaal verteld, ondersteunt met beeldmaterialen van (wilde) dolfijnen.

Dolfijnen Klokhuis

In deze uitzending van het Klokhuis (uit april 2004), wordt er gekeken naar de dolfijn. Het Klokhuis is een informatief kinderprogramma van de Publieke Omroep. Als je nog niet zoveel over dolfijnen weet en de basis wilt leren, kun je beginnen met dit dolfijnen filmpje. Daarna kun je bijvoorbeeld de dolfijnen documentaire van hierboven bekijken.

De orka documentaire

De Orka is een prachtige documentaire over de orka. De orka behoort ook tot de dolfijnen, hoewel de orka zelf ook dolfijnen eet. De documentaire wordt ondersteund met beeldmateriaal van wilde orka’s.