Dolfijnen plaatjes!

Hard aan het werk met je spreekbeurt of werkstuk over dolfijnen? De volgende afbeeldingen mag je gratis gebruiken en downloaden. Je hoeft er niet eens een naam bij te zetten.

Dolfijnen spreekbeurt

Misschien ben je wel op deze pagina gekomen omdat je dolfijnen plaatjes zoekt voor je spreekbeurt. Dolfijnen zijn hele bijzondere dieren. Wist je dat de dolfijn ook tot de meest intelligente dieren van de wereld behoord? Op nummer één staat de aap, de dolfijn heeft een mooie nummer twee.

 

Dolfijnen plaatjes

Dolfijnen zijn hele mooie dieren. Om je spreekbeurt over dolfijnen een beetje aan te kleden, kun je deze afbeeldingen gebruiken. Als je zoekt naar specifieke foto’s, kun je even naar één van de pagina’s gaan. Op die pagina’s vind je informatie, vaak met afbeeldingen.

De plaatjes van dolfijnen die je hieronder ziet, kun je downloaden door erop te klikken.

dolfijnen plaatje

 

plaatje springende dolfijn

 

 

plaatje dolfijn

3D plaatje van een springende dolfijn.

Dolfijnen foto’s

Dolfijnen zijn prachtige dieren, dat kun je wel zien aan de foto’s die je hier vindt! Hieronder hebben we een aantal mooie afbeeldingen van dolfijnen geselecteerd.  Foto’s zijn erg handig voor je spreekbeurt, je kan namelijk laten zien hoe dolfijnen er in het echt uitzien.

zwemmendedolfijnfotoplaatje

Mooi dolfijnen plaatje om het gebit van een dolfijn mee te laten zien.
zieke dolfijn

Deze dolfijn is opgevangen. Je zie hem hier op de boot. Dolfijnen hebben longen, ze kunnen dus bovenwater ademen. Wat wel heel belangrijk is dat ze nat worden gehouden. De tent boven de dolfijn is dan ook om uitdroging tegen te gaan. Dolfijnen kunnen niet te lang bovenwater blijven. Onderwater is de druk heel anders dan bovenwater. Omdat de dolfijn een echt zeedier is, kan het niet te lang bovenwater blijven.

dolfijnenshowdolfinarium

Twee dolfijnen in een dolfijnenshow. Bij je spreekbeurt is het slim om ook naar de diervriendelijkheid van dit soort shows te kijken. Vindt een dolfijn het wel zo leuk om kunstjes te doen? Helaas blijkt dat vaak niet geval te zijn! De meeste dolfijnen in Nederland zijn in gevangenschap geboren, helaas is dat in het buitenland niet altijd zo. De dolfijnen worden dan uit het wild gevangen.

springende dolfijn

Een foto van een dolfijn die een sprong maakt.

jagendedolfijnen

 

 

 

 

 

 

 

Onderwaterfoto van een groep dolfijnen.

 

ademende dolfijn

Een mooie foto van een dolfijn om het luchtgat te laten zien. Hiermee komen dolfijnen bovenwater om lucht te halen. Als je goed kijkt, zie je dat er water uit het gat spuit.

 

Dit bericht wordt soms geüpdatet

Meer voor je spreekbeurt of werkstuk hier.