Films en documentaires over orka’s

Hoewel niet iedereen dat weet, zijn orka’s eigenlijk dolfijnen. Misschien heb je al het bericht gelezen met de beste dolfijnen films, daar staan ook een aantal goede orka films tussen. In dit bericht worden er een aantal goede films over orka’s verzameld. Er wordt telkens een korte samenvatting gegeven.

Lees hier meer informatie over orka’s.

Orka’s Op Jacht – National Geographic

Orka’s op jacht van National Geographic is een schitterende documentaire. Er wordt gefocust op de manier van jagen, de beelden zijn werkelijk schitterend. De wereld van de orka is nog vol met mysteries. In deze documentaire wordt dat ook duidelijk. Sinds kort weten we meer over de familiebanden. De jacht van de orka is een uniek iets: ze jagen op een groot aantal verschillende dieren. Zelfs walvissen zijn voor de orka’s niet te groot, met een groep kunnen ze ook deze reusachtige dieren aan.

Blackfish

Blackfish is een thriller waarin een orka de hoofdrol speelt. In de film neemt de natuur wraak op de mens. Het verhaal van orka Tilikum wordt verteld, de orka doodde en verwonde meerdere mensen. Dolfijnen zijn zeer intelligente dieren, de orka dus ook. De agressie van de orka ontstaat door de gevangenschap en de verveling die daarmee komt. Agressief gedrag is het gevolg.

De gruwelijkheden die het houden van orka’s in gevangenschap met zich meebrengt, worden duidelijk. Een film met prachtige beelden. Vrolijk is de documentaire niet. Maar het is wel degelijk één van de betere orka films.

Free Willy (alle delen)

Anders dan de bovenstaande twee films, is Free Willy een echte familiefilm. Het is dan ook geen documentaire.

Orka Keiko zit in een te klein aquarium en is zeer ongelukkig. Telkens moet de orka kunstjes doen voor het publiek, niemand lijkt het lot van de orka iets uit te maken. Maar dan komt Jesse, een jongetje dat ook geen familie heeft, net zoals Keiko. De vriendschap die ontstaat is sterk, samen doen ze er alles aan om Keiko te bevrijden.