Zwemmen met dolfijnen

zwemmen met dolfijnen

Zwemmen van dolfijnen: voor vele van ons is dat een grote droom. Dat is geheel begrijpelijk, dolfijnen zijn prachtige dieren. Omdat ze intelligent en bovendien sociaal zijn, lijkt het alsof ze graag met je mee zwemmen. Toch zijn er een aantal zaken die je moet weten voordat je gaat zwemmen met dolfijnen. Ga voorbereid op vakantie en weet waaraan je begint, lees eerst dit artikel!

 

 

 

Zwemmen met dolfijnen in de Bahama’s

De Bahama’s dienen slechts als voorbeeld, in andere landen geldt precies hetzelfde.

Een dolfijnentrainer verteld over zijn ervaring in de Bahama’s. De pinnen waar dolfijnen vast werden gehouden, waren te klein, met pijnlijke gevolgen voor de dolfijn. Soms werden wel veertig dolfijnen opgesloten in kleine baden. Vaak zijn er geen dierenartsen aanwezig, wanneer dolfijnen iets doorslikten, was er niets tegen te doen. Sommige dolfijnen worden blind door het gebruik van chloor.

Dolfijnen zijn intelligente dieren, maar dat brengt ook nadelen met zich mee. Ze kunnen in een psychose raken, net zoals wij mensen dat kunnen. Geloof het of niet, dolfijnen hebben, net zoals vele van ons, last van de enorme druk om te presteren. Sommige dolfijnen moeten wel tien keer met mensen zwemmen, dat is niet vol te houden. Als gevolg van vermoeidheid vertonen de dolfijnen agressief gedrag. Het verhaal dat de trainer aan The Dodo vertelt is choquerend. Een vrouwelijke dolfijn, die baby’s kreeg, probeerde haar kinderen onder water te duwen. Op deze manier zouden ze niet kunnen ademen. De trainer dacht dat dit komt omdat de moeder haar kinderen niet in gevangenschap wilt laten leven. Het zwemmen met dolfijnen is dan een stuk minder leuk…Dolfijnen in gevangenschap

Er zijn al verschillende studies geweest die zich richten op dolfijnen in gevangenschap. Onderzoek wijst bijvoorbeeld uit dat voor de meeste dolfijnen, de ruimte waar dolfijnen in gevangenschap in leven maar 1 procent van het natuurlijke habitat bevat. Dit alles geldt ook voor de dolfijnen die gebruikt worden voor ‘zwemmen met dolfijnen’.

Helaas worden nog steeds vele dolfijnen uit het wild gevangen genomen. Zoals al gezegd zijn dolfijnen intelligente en sociale dieren. Je kunt het vergelijken met een mensenfamilie, er worden mensen ontvoerd waardoor dolfijnen hun familie kwijtraken. Bovendien worden ze opgesloten in kleine omgevingen, vaak met depressie tot gevolg.

 

Dolfijnen spotten

Dit klinkt allemaal heel erg negatief, helaas is het ook zo.

Een leuk, en diervriendelijk, alternatief voor het zwemmen met dolfijnen is het spotten van dolfijnen. In het buitenland zijn hier allerlei mogelijkheden voor. Vaak zwemmen de dolfijnen mee met de boot, geheel uit vrije wil. Het is geweldig om een grote groep dolfijnen te zien zwemmen, terwijl jij met ze meevaart.

 

Bron: https://www.thedodo.com/swim-dolphins-caribbean-1094674999.html